2020 – CSR School

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2020 στο CSR HELLAS, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ALBA Business School και με την υποστήριξη του Center of Excellence for Sustainability του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, διοργανώσαμε ένα Σχολείο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (Corporate Sustainability & Responsibility School), στοχεύοντας να:

  • Προσφέρουμε προηγμένη εκπαίδευση στον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών σχετικών με τη βιωσιμότητα,
  • Προωθήσουμε την βιωσιμότητα ως άξια τοποθέτησης σε κεντρική θέση στην επιχειρηματική στρατηγική, με στόχο τη παραγωγή βιώσιμης αξίας και την δημιουργία ανθεκτικών εταιρικών δομών.

 

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών που αυτή προκάλεσε, το Σχολείο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά για το 2020 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Συγκεκριμένα, το σπονδυλωτό πρόγραμμα, αποτελούμενο από 12 Webinars -4ωρης διάρκειας το καθένα-, τα οποία διεξάχθηκαν μεταξύ 5 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου, στην Αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα αυτό προσέφερε στους συμμετέχοντες ολιστική εκπαίδευση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, πρακτικά παραδείγματα από επαγγελματίες-στελέχη των μελών μας, καθώς και διαδραστικό περιβάλλον διαλόγου ανάμεσα στους καταρτιζόμενους επαγγελματίες και τους διδάσκοντες και εμπειρογνώμονες.

 

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες επικεντρώθηκαν τα 12 webinars είναι οι εξής:

1. Το σύγχρονο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και η ανάγκη για βιωσιμότητα
2. Ενσωματώνοντας την υπευθυνότητα και τη βιωσιμότητα στην ηγεσία οργανισμών
3. Δημιουργία βιώσιμης διαμοιραζόμενης αξίας
4. Ενσωματώνοντας την υπευθυνότητα και τη βιωσιμότητα στη διακυβέρνηση οργανισμών
5. Βιώσιμες εφοδιαστικές αλυσίδες
6. Υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση
7. Επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας
8. Υπεύθυνη και βιώσιμη διοίκηση ανθρώπινων πόρων
9. Αξιολόγηση επενδύσεων υπό το πρίσμα της υπευθυνότητας και βιωσιμότητας
10. Δημοσιοποίηση μη χρηματο-οικονομικών αποτελεσμάτων
11. Αποτίμηση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών από τις κεφαλαιαγορές
12. Συμπράξεις για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε επαγγελματίες που επιθυμούσαν να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις σχετικά με την εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα, καθώς και σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα, καθώς και να μείνετε ενημερωμένοι για το CSR-School 2021, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CSR-School 2020 ή ακολουθείστε το CSR HELLAS στο LinkedIn.

VIDEO TESTIMONIALS – CSR SCHOOL 2019

Μέλη που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία