2020 – European SDG Summit

Συμμετέχουμε και το 2020 στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που διοργανώνει το CSR Europe από κοινού με τους Εθνικούς του Εταίρους, την εβδομάδα 26-30 Οκτωβρίου 2020. Το μεγάλο αυτό συνέδριο, που έχει αναδειχτεί σε θεσμό ορόσημο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τίτλο “Impactful Partnerships to Build Back Better”.

Η κρίση του Covid-19, μια πραγματικά ανθρώπινη τραγωδία και έντονα αγχωτική δοκιμασία για όλους μας, δημιούργησε νέες και πρωτόγνωρες καταστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα, από κλείσιμο των συνόρων και ενίσχυση του προστατευτισμού, μέχρι κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιασμού. Ο κόσμος ευρύτερα φαίνεται να έχει γίνει ένα πιο απομονωμένο μέρος μέσα σε μια νύχτα.

Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα για απομόνωση, αλλά αντίθετα είναι ακριβώς η ώρα να αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ τομέων και κλάδων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τόσα πολλά να βασίζονται στις συνέργειες, έχουμε όλοι καθήκον να συνεργαστούμε για την υιοθέτηση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς προσέγγισης στην ανάπτυξη.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020 θα είναι μια ευκαιρία για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μία νέα προσέγγιση λειτουργίας, η οποία να ενσωματώνει το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος στο μοντέλο ανάπτυξης της Ευρώπης.

Βασιζόμενοι στην περσινή πρόσκληση για δράση CEOs Call to Action, καλούμε τώρα τους ηγέτες των επιχειρήσεων, τις κλαδικές ενώσεις και ομοσπονδίες και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Επιχειρηματική Βιωσιμότητα, ικανό να γεφυρώσει τα οικονομικά μοντέλα της ΕΕ, τόσο διασυνοριακά όσο και στις αλυσίδες αξίας, προκειμένου να προωθηθεί ο απαιτούμενος μετασχηματισμός για επίτευξη των στόχων που καθορίζονται από τη Συμφωνία του Παρισιού και την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ που περιλαμβάνει τους  Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, θα συγκεντρώσει 5000+ Ευρωπαίους και παγκόσμιους ιθύνοντες της Αλλαγής σε 40+ εικονικές συνεδρίες για την ανάπτυξη συνεργειών προσανατολισμένων στην ανάληψη δράσης με στόχο την:

  • Αύξηση της ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων.
  • Επανεκκίνηση των κοινωνιών και των οικονομιών μας.
  • Επιτάχυνση της εφαρμογής των στόχων αειφόρου ανάπτυξης έως το 2030.

Επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι η εκκίνηση της εκστρατείας για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την Επιχειρηματική Βιωσιμότητα σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διευθύνοντες συμβούλους και ηγέτες της βιομηχανίας.

Προσέγγιση Υλοποίησης 

H φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποτελούμενη από 55 Webinars από 26 εώς 30 Οκτωβρίου, θα είναι κατανεμημένα σε τρείς βασικές κατηγορίες:

  • 5 Webinars ολομέλειας (High-Level Plenaries),ένα ανά ημέρα, ώρα: 12-1:30μ.μ.
  • 25 παράλληλα Ευρωπαϊκά webinars (European SDG Roundtables), ώρα: 4:30-6:00μ.μ.
  • 25 παράλληλα Διακρατικά webinars (Cross-National SDG Roundtables), ώρα: 2:30-3:30μ.μ.

Πρόγραμμα Webinars Ολομέλειας (Plenary Sessions)

 12-1:30p.m daily

26/10/2020: The European Pact for Sustainable IndustryBuilding Back Better Together

27/10/2020: Sustainable Finance for Business TransformationShifting from a Volume to a Value Driven Economy

28/10/2020: Circular EconomyConnecting the dots between the Green Deal and the Industrial Strategy

29/10/2020: The Future of Due Diligence LawCoupling environmental protection with Human Rights

30/10/2020: The Future of Work is NowThe imperative of pursuing a Just Transition

 

Ευρωπαϊκά & Διακρατικά Webinars (European & Cross-National SDG Roundtables), τα οποία διοργανώνει το CSR HELLAS

26/10/2020: Education & Training on CSR: Παρουσίαση πρωτοβουλίας “Σχολείο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα” (Ώρα: 2:30-3:30μ.μ.)

27/10/2020: Due Diligence in the Supply Chain & the Importance of CSR Certification: Μετατρέποντας την εφοδιαστική αλυσίδα σε αλυσίδα αξίας (Ώρα: 2:30-3:30μ.μ.)

29/10/2020: Business & Human Rights: Ισότητα των φύλων στον επιχειρηματικό χώρο (Ώρα: 2:30-3:30μ.μ.)

30/10/2020: Responsible Management of Single-Use Plastics: Το πρόβλημα των πλαστικών μίας χρήσης στις θάλασσες και τις ακτές (Ώρα: 4:30-6:00μ.μ.)

 

Οφέλη Συμμετοχής:

  • Διάλογος για ανεύρεση λύσεων μεταξύ επιχειρηματικών ηγετών, ομοσπονδιών βιομηχανιών και υπεύθυνων χάραξης πολιτικής της ΕΕ
  • Ομιλητές υψηλού επιπέδου από μεγάλη ποικιλία τομέων και βιομηχανιών.
  • Αξιοποίηση των καλύτερων ψηφιακών τεχνολογιών για εξαιρετικά διαδραστικές συζητήσεις και ποιοτική δικτύωση.