2021 – CSR-School

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον Ιούνιο- Ιούλιο 2021 το CSR HELLAS, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Executive Development, ALBA Graduate Business School, The American College of Greece και με την υποστήριξη του Center of Excellence for Sustainability του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, διοργανώνουν ένα Σχολείο για την Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (Corporate Sustainability & Responsibility School), στοχεύοντας να:

  • Προσφέρουμε προηγμένου επιπέδου εκπαίδευση στον εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών σχετικών με τη βιωσιμότητα,
  • Προωθήσουμε τη βιωσιμότητα, στοχεύοντας στην τοποθέτησή της σε κεντρική θέση μέσα στην επιχειρηματική στρατηγική, με στόχο την παραγωγή βιώσιμης αξίας και τη δημιουργία ανθεκτικών εταιρικών δομών.

Το σπονδυλωτό πρόγραμμα αποτελείται από 12 Webinars –4ωρης διάρκειας το καθένα–  τα οποία θα διεξαχθούν μέσω Zoom μεταξύ 15 Ιουνίου και 22 Ιουλίου, στην Αγγλική γλώσσα.

Το CSR-School προσφέρει στους συμμετέχοντες ολιστική εκπαίδευση στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς Πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως τα Wharton Business School (US), Cambridge (UK), Warwick (UK), Durham (UK), Nottingham (UK), Zurich (CH), Λευκωσίας (CY), Κύπρου (CY) κ.α., καθώς και του εσωτερικού, όπως τα Πανεπιστήμια Κρήτης, ALBA Graduate Business School, Πάντειο, Αθηνών, Μακεδονίας κ.α., με πρακτικά παραδείγματα εμπειρογνωμόνων από ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης και της αξιολόγησης που θα ακολουθήσει οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν πιστοποιητικό απόκτησης γνώσεων σχετικά με την ενσωμάτωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη στρατηγική και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα επικεντρωθούν τα 12 webinars είναι οι εξής:

  1. Sustainable value creation / Δημιουργία βιώσιμης αξίας
  2. Sustainable corporate governance / Βιώσιμη εταιρική διακυβέρνηση
  3. Legal aspects of CSR / Οι νομικές πτυχές της εταιρικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας
  4. Responsible human capital management / Υπεύθυνη διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου
  5. Responsibility and sustainability driven marketing / Marketing καθοδηγούμενο από την εταιρική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα
  6. Climate change and energy transition / Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή μετάβαση
  7. Circular business models / Επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας
  8. Sustainable supply chain management / Βιώσιμη διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
  9. Social capital, corporate relationships and stakeholders management / Κοινωνικό κεφάλαιο, εταιρικές σχέσεις και διαχείριση ενδιαφερομένων μερών
  10. Sustainable finance and responsible banking / Βιώσιμη χρηματοδότηση και υπεύθυνη τραπεζικής
  11. Servant leadership towards responsibility and sustainability / Ηγεσία που υπηρετεί την εταιρική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα
  12. Future of work / Το μέλλον της εργασίας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις σχετικά με την εταιρική βιωσιμότητα και υπευθυνότητα, καθώς και σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα παρακολουθώντας το promo webinar ενημέρωσης για το CSR-School που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου ΕΔΩ.

Επιπλέον, συνδεθείτε χώρις χρέωση στο εναρκτήριο webinar για το προγράμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης που θα υλοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15.00-16:30 (Ελλάδος), με θέμα “Η εκπαίδευση θεμέλιο για Βιωσιμότητα”. Μάθετε περισσότερα και προ-εγγραφείτε ΕΔΩ.

QUICK TALKS WITH ACADEMICS 2021 – PODCAST SERIES

Μέλη που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία