Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η Aegean, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, ξεκινώντας την πορεία της τον Μάιο του 1999 ως και σήμερα, προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Olympic Air το 2013, η Aegean σήμερα, ως η μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια που έχει υπάρξει ποτέ στον χώρο των αερομεταφορών, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, ενισχύει τον τουρισμό με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων και καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευαίσθητη ζώνη της άγονης γραμμής. Παράλληλα η εταιρεία συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μαζί με τη θυγατρική της Olympic Air μετέφερε 13,2 εκ. επιβάτες, ενώ το πρόγραμμα της εταιρείας το 2018, περιλαμβάνει ένα δίκτυο 153 προορισμών σε 44 χώρες. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται από 61 αεροσκάφη. Τον Ιούνιο του 2018 η Aegean υπέγραψε με την Airbus μια συμφωνία για την παραγγελία έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320neo. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, αξίας 5 δις. Δολλαρίων σε τιμές καταλόγου. Τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον περιλαμβάνουν την αντικατάσταση σχεδόν ολόκληρου του στόλου με καινούργια αεροσκάφη στο διάστημα 2020-2024 και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου εξωτερικού.

Η συγκαταλέγεται σταθερά στις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης
και ψηφίζεται συνεχώς από τους επιβάτες ανάμεσα στις καλύτερες σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση και την άνεσή τους.

Το 2018, η Aegean βραβεύτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και ένατη φορά τα τελευταία 10 χρόνια ως «η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη», από τα Skytrax World Airline Awards. Σημαντική διάκριση αποτέλεσε και η ανάδειξη της Aegean στην ένατη θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) του Conde Nast Traveler. Στην ψηφοφορία (που έγινε στο πλαίσιο των 30ών Readers’ Choice Awards) συμμετείχαν περισσότεροι από 300.000 ταξιδιώτες και το σχόλιο του Conde Nast Traveler επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η AEGEAN είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα του προσωπικού της ενώ σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια επέκταση σε νέες αγορές».

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Οι ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας αποτελούν, από την ίδρυσή μας, βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας και η δραστηριοποίησή μας στον τομέα αυτό είναι συνεχής. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε από την αρχή της λειτουργίας μας, με όσα μέσα διαθέτουμε, μια σειρά από δράσεις, με στόχο:

  • Τη λειτουργία μας με σεβασμό στο περιβάλλον, τους εργαζόμενους, τους επιβάτες, τις τοπικές κοινωνίες, τους προμηθευτές μας και τις κρατικές αρχές, καθώς και το ισχύον Νομικό και Κανονιστικό πλαίσιο (σε εθνικό και διεθνές επίπεδο)
  • Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας
  • Την ανάπτυξη του τουρισμού
  • Τη στήριξη της παιδείας
  • Την προώθηση και την ενίσχυση του αθλητισμού
  • Τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Απολογισμοί Βιωσιμότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CSR HELLAS