Τα Μέλη μας
Εταιρικό Προφίλ
Η APIVITA ιδρύθηκε το 1979 από δυο φαρμακοποιούς τη Νίκη και τον Νίκο Κουτσιανά, που δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά προϊόντα μέσα στο φαρμακείο τους στην καρδιά της Αθήνας και αποτελεί την πρώτη ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών. Η APIVITA ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Α.Ε.Β.Ε. είναι ανώνυμη εταιρεία με έδρα το Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ανήκει στον όμιλο PUIG με έδρα την Βαρκελώνη.
Το όνομά της, που αντανακλά και το σύνολο της φιλοσοφίας της, προέρχεται από τις λέξεις APIS (μέλισσα) και VITA (ζωή) οπότε APIVITA ουσιαστικά σημαίνει «η ζωή της μέλισσας»! Το λογότυπό μας, οι «Μέλισσες των Μαλίων», αναπαριστούν δυο μέλισσες να συνεργάζονται για να μεταφέρουν ένα κομμάτι κηρήθρας στην κυψέλη και αντανακλά πλήρως τη δέσμευσή μας για ομαδικότητα και συνέργειες για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Η APIVITA, εμπνευσμένη από τη θαυμαστή κοινωνία της μέλισσας και την πλούσια σε βιοποικιλότητα ελληνική χλωρίδα, συνδυάζει μελισσοκομικά προϊόντα, όπως πρόπολη, μέλι και βασιλικό πολτό, πιστοποιημένα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια βιολογικής καλλιέργειας, για να παράγει φυσικά – με έως και 100% φυσικές συνθέσεις – αποτελεσματικά προϊόντα.
Σήμερα, η APIVITA παράγει πάνω από 330 μοναδικούς κωδικούς φυσικών καλλυντικών και προϊόντων για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στην αγορά των φαρμακείων, του retail, του e-commerce, των ξενοδοχείων και SPA.
Στις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας που εγκαινιάστηκαν το 2013, συγκεντρώνονται κάτω από μια κοινή στέγη η παραγωγή, η έρευνα και ανάπτυξη πρώτων υλών, εκχυλισμάτων, νέων προϊόντων, ο ποιοτικός έλεγχος, τα βιοχημικά εργαστήρια και η Διοίκηση της Εταιρείας. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους €15 εκατ., η οποία αποτελεί μία έμπρακτη δέσμευση Βιώσιμης Ανάπτυξης και ποιότητας, προβάλλοντας την υγιή ελληνική επιχειρηματικότητά που δημιουργεί, επενδύει και καινοτομεί
Πληροφορίες για ΕΚΕ
Εταιρική Υπευθυνότητα
Οι αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι βαθιά χαραγμένες στο DNA της APIVITA από την ίδρυσή μας έως και σήμερα. Κάθε δράση, πολιτική και ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έχει ως στόχο το θετικό αποτύπωμα σε ένα από τους τρεις Πυλώνες ΕΚΕ της APIVITA:
Κοινωνία
Περιβάλλον
Άνθρωποι
Ακολουθούν ενδεικτικά διαχρονικά παραδείγματα που ενισχύουν τη φιλοσοφία αυτή:
· Το πρόγραμμα οικολογικού αλφαβητισμού PINDOS WILD HERBS το οποίο έλαβε χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε 25 σχολεία στους νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Άγονη Γραμμή, Γόνιμη και New Wrinkle.
· Τα Bee Experience Events, εργαστήρια με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τη σημαντικότητα της μέλισσας για το οικοσύστημα που ξεκίνησαν το 2018 και συνεχίζονται έως σήμερα.
· Τα Bee Schools, εργαστήρια της βασίλισσας μέλισσας που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της επικράτειας το 2019.
· Από το 2013 το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού μέχρι μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και ξένων πανεπιστημίων στις εγκαταστάσεις μας. Μέσω του προγράμματος αυτού, προσφέρουμε στους νέους της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού, μία γνωριμία με την υγιή επιχειρηματικότητα, τη μελισσοκομική κουλτούρα, συμβάλλοντας παράλληλα στην οικολογική τους ευαισθητοποίηση.
· H εκστρατεία αλληλεγγύης «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» από το 2013 έως και το 2017.
· Η συγχρηματοδότηση του μεταπτυχιακού προγράμματος «MBA για Φαρμακοποιούς» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα πρόγραμμα σπουδών που παρέχεται εδώ και 16 χρόνια και στόχο έχει την περαιτέρω εκπαίδευση των φαρμακοποιών στη διοίκηση επιχειρήσεων και στο μάρκετινγκ.
· H δημιουργία δικτύου Βοτανικών Κήπων σε ολόκληρη τη χώρα σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ΜΚΟ.
· Ο φιλανθρωπικός πυλώνας της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με δωρεές, χορηγίες και πολύπλευρη υποστήριξη σε Ιδρύματα, Φορείς, Δομές και ΜΚΟ αλλά και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιές, Covid-19, κ.λπ.).