Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η CHIPITA ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1973 και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών τροφίμων, με τα προϊόντα της να είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η εταιρεία αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει στην αγορά, καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής.

Έως σήμερα έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα μία σειρά από αγαπημένα σνακς όπως το 7DAYS croissant, το 7DAYS Bake Rolls, το Molto ενώ διεθνώς δραστηριοποιείται σε 3 μεγάλες κατηγορίες προϊόντων: κρουασάν και παρόμοια προϊόντα ζύμης, ψημένα σνακ από ψωμί (Bake Rolls) και άλλα προϊόντα.

Τα προϊόντα της παράγονται σε 14 μονάδες παραγωγής σε 11 διαφορετικές χώρες και φτάνουν  σε 2 δις καταναλωτές σε 56 χώρες του κόσμου.

Στόχος της είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε όλους τους συμμέτοχους (stakeholders) της εταιρείας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχιση και την ανάπτυξη της ηγετικής θέσης στην αγορά.

Η CHIPITA δίνει ιδιαίτερη αξία στους ίδιους τους ανθρώπους της. Απασχολεί περισσότερους από 5.800 εργαζόμενους, από 30 και πλέον διαφορετικές εθνικότητες. Επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων, συνεχώς ενημερωμένων και βελτιωμένων συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Η CHIPITA είναι μία εταιρεία που αναγνωρίζει και επιβραβεύει την προσπάθεια και τα αποτελέσματα παρέχοντας παράλληλα ένα ασφαλές και χωρίς διακρίσεις περιβάλλον αξιοκρατικής επαγγελματικής εξέλιξης.

Υπεύθυνη Λειτουργία

Διαχρονικά η CHIPITA διέπεται από αρχές που παραμένουν αναλλοίωτες στα χρόνια. Με τον σεβασμό να διαπερνάει το σύνολο των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία:

 • Πιστεύει στις ικανότητες των ανθρώπων και στις ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης.

 

 • Δεσμεύεται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, ανεξαρτήτως οικονομικής επιβάρυνσης στο κόστος λειτουργίας της. Με τη βοήθεια της έρευνας και της τεχνολογίας, επιλέγονται υπεύθυνες μέθοδοι παραγωγής και προμηθευτές που κατέχουν διαπιστεύσεις σχετικά με συνετή διαχείριση των περιβαλλοντικών πόρων.

 

 • Εστιάζει σε ενέργειες και πράξεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της με σημαντικές επενδύσεις σε όλες τις μονάδες παραγωγής.

 

 • Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εφαρμογή σαφών κανόνων λειτουργίας, θεσπίζοντας και εφαρμόζοντας ένα πλαίσιο αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η CHIPITA λειτουργεί με αρχές, πρότυπα και κοινωνική ευαισθησία. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικών δράσεων συμβάλλει ουσιαστικά σε αξιόλογες προσπάθειες που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες και δημιουργούν ένα καλύτερο αύριο για όλους:

 • Ίσες ευκαιρίες στα παιδιά: Η CHIPITA συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή», καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τα λειτουργικά έξοδα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Ιωαννίνων από το 2017 και της Λαμίας από το 2020, που στόχο έχουν να προσφέρουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση αλλά και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, χωρίς διακρίσεις, που προέρχονται από οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 600 παιδιά.

 

 • Ταξιδεύοντας στα ακριτικά νησιά: Από το 2017 η CHIPITA στέκεται αρωγός στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου, ενθαρρύνοντας και ενδυναμώνοντας το πολύτιμο έργο της στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο οργανισμοί προς τις απομακρυσμένες κοινωνίες, αποτελούν τον κύριο λόγο της μακροχρόνιας συνεργασίας τους. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η Ομάδα Αιγαίου με τους 240 εθελοντές της, μεταξύ των οποίων και γιατροί από 20 ειδικότητες, έχει επισκεφθεί 15 ακριτικά νησιά, και έχει πραγματοποιήσει συνολικά 9.500 ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους, ενώ παράλληλα υλοποιεί και σημαντικά έργα υποδομής. Επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για το 2020 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι των κατοίκων για τον ιό Covid-19.

 

 • Ενισχύοντας τους φοιτητές: Η CHIPITA συνεργάζεται με το κολλέγιο ALBA στηρίζοντας φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, με τίτλο «The Chipita Future Leaders Learning Series». Η εξέλιξη της τεχνολογίας και ο διεθνής ανταγωνισμός μεταβάλουν τη ζήτηση προσόντων και δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσω των προγραμμάτων αναβάθμισης των γνώσεων, δίνεται η δυνατότητα σε νέες και νέους να αποκτήσουν τα προσόντα και τις δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό εφόδιο στην εργασιακή αποκατάσταση. Μέχρι σήμερα 40 φοιτητές/τριες παρακολούθησαν τα σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

 

 • Επενδύοντας στον αθλητισμό: Η CHIPITA διαχρονικά δείχνει την ειλικρινή και ουσιαστική στήριξη της προς τον αθλητισμό, μέσω χορηγιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μέσα από τις αθλητικές χορηγίες που υλοποιεί:
  • όπως αυτή της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), στοχεύει στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών προς τη νέα γενιά αλλά και προς το κοινωνικό σύνολο.
  • Επιπλέον, για 3η χρονιά, η CHIPITA ανακοίνωσε το 2020 την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την ευρωπαϊκή διοργάνωση Euroleague Basketball. Μέσω του 7DAYS συνεχίζει για ακόμη 3 χρόνια να αποτελεί Premium Partner της Turkish Airlines EuroLeague και Name Partner στο EuroCup, αποτελώντας την πρώτη ελληνική εταιρία που συνάπτει χορηγία στον χώρο του αθλητισμού, με μία διεθνή διοργάνωση, όπως αυτή της Euroleague Basketball.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας