Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

H DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας να «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη».
Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μοναδική σειρά προϊόντων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης.
Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως τα: Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu, J&B, και τα Classic Malts στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff, Cîroc και Ketel One στην κατηγορία vodka, τα gins Gordon’s και Tanqueray, τα ρούμια Captain Morgan και Pampero, τα liqueurs Baileys και Grand Marnier, και η σαμπάνια Veuve Cliquot.
Για περισσότερες πληροφορίες για τη Diageo, τους ανθρώπους της, τα brands της και τις ενέργειές της επισκεφθείτε το www.diageo.com. Για τη διεθνή πρωτοβουλία της Diageo η οποία προάγει την υπεύθυνη κατανάλωση μέσω καλών πρακτικών, ενημέρωσης και δράσεων σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε το www.DRINKiQ.com.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Στη Diageo, όραμα μας είναι να είμαστε η εταιρεία με τις υψηλότερες επιδόσεις τόσο εμπορικά όσο και αναφορικά με την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της κοινωνίας ευρύτερα, καθώς και των επιχειρηματικών μας εταίρων. Νιώθουμε υπερήφανοι που οι μάρκες μας είναι συνδεδεμένες με τις όμορφες στιγμές και την κοινωνική συναναστροφή των ανθρώπων, ενώ πιστεύουμε πως η μετρημένη κατανάλωση αποτελεί μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Κώδικας Marketing της Diageo
Βασικό κομμάτι της δέσμευσης μας για υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία είναι ο Κώδικας Marketing της Diageo, ο οποίος περικλείει μία σειρά κανόνων υπεύθυνης διαφήμισης και προώθησης, έρευνας αγοράς και ανάπτυξης νέων αλκοολούχων ποτών, με στόχο την προώθηση προτύπων μετρημένης κατανάλωσης από ενήλικα άτομα www.diageo.com Ταυτόχρονα, ακολουθούμε πιστά τα αυστηρά πρότυπα του Κώδικα Αυτοδέσμευσης της Ένωσης Εταιριών Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), ο οποίος και χαρακτηρίζει τις λειτουργίες μας συνολικά.

Ενημέρωση καταναλωτή www.DRINKiQ.com
Πέρα από τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι βασική προϋπόθεση για να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι, είναι η ενημέρωση. Σε αυτή τη βάση, ανανεώσαμε πρόσφατα τον ιστότοπο www.DRINKiQ.com, με επικαιροποιημένο περιεχόμενο, σε μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον. Το www.DRINKiQ.com παρέχει στους καταναλωτές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, δίνοντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σωστές μερίδες σερβιρίσματος, αλλά και τις θερμίδες που περιέχει το κάθε ποτό. Το site επίσης βοηθά τους καταναλωτές να υπολογίσουν τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το κάθε ποτό και το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός για την επεξεργασία του, μέσα από έναν χρήσιμο αλκοολομετρητή.

Για να διαδοθεί η αναγκαία πληροφόρηση στο ευρύτερο δυνατό κοινό συνεργαζόμαστε με το Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Προαγωγής Υγείας οι οποίοι διασφαλίζουν ενημέρωση των πολιτών μέσω δομών (κέντρα υγείας, εκπαίδευσης οδηγών, πολιτισμού κ.ο.κ.) καθώς και των ψηφιακών καναλιών πολυάριθμων δήμων της χώρας.

Η DIAGEO υποστηρίζει ταυτόχρονα και τις παρακάτω δράσεις:

Αλκοόλ μετά τα 18 (Α18+)
Η Diageo στηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής Υγείας, και το website www.socped.gr με την ειδική θεματική ενότητα «Αλκοόλ μετά τα 18, εξηγώ στο παιδί μου γιατί». Η ιστοσελίδα παρέχει συμβουλές σε εκπαιδευτικούς και γονείς, ώστε να αντιμετωπίζουν κατάλληλα και να προλαμβάνουν αποτελεσματικά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί
Εκτός από την ενεργή εμπλοκή σε δράσεις ενημέρωσης σχετικά με το αλκοόλ και την κατανάλωσή του, στηρίζουμε και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με το πολύ κρίσιμο ζήτημα «αλκοόλ και οδήγηση». Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε την κινητή και σταθερή μονάδα βιωματικής εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια «AVENUE» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το πρόγραμμα αυτό παρέχει μία μοναδική διαδραστική εμπειρία η οποία επηρεάζει για πάντα τη συμπεριφορά τους, καθώς μέσω προσομοιωτών, μπορούν να βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες ενός ατυχήματος.

Diageo Bartenders Institute
Ο ρόλος όσων εμπλέκονταί στην αλυσίδα διάθεσης των ποτών, είναι ίσως ο πιο κομβικός για την προώθηση του αλκοόλ ως μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Συνεπώς, θεωρούμε απαραίτητη την ενεργοποίηση μας μέσω διαφόρων δράσεων. Μεταξύ αυτών είναι και η πρωτοβουλία μας για τη δημιουργίας κινητής εκπαιδευτικής μονάδας για επαγγελματίες bartenders, όπου εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες bar ενημερώνονται για τις πρακτικές του υπεύθυνου σερβιρίσματος.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας