Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η Megaplast είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή των διάτρητων και ενισχυμένων Stretch Films στην αγορά της καινοτόμου εύκαμπτης συσκευασίας. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1995 στην Κρήτη όπου διατηρεί και τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, ενώ το Κέντρο Ε & Α και η έδρα της βρίσκονται στην Αθήνα.

Η εταιρία παράγει δύο βασικές κατηγορίες προϊόντων: Διάτρητο Stretch Film (AirOfilm) και Ενισχυμένο Stretch Film με ίνες (Fiber Film).

Όλα τα προϊόντα είναι καινοτόμα υψηλής προστιθέμενης αξίας που προστατεύονται από διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως.

Το δίκτυο πωλήσεων της Megaplast υποστηρίζεται από τις θυγατρικές της στην Αγγλία (Megaplast UK Ltd), την Ισπανία (Megaplast Spain SL), την Ιταλία (Megaplast Italia SRL), τη Γερμανία (Megaplast Verpackungsinnovationen GmbH), τις ΗΠΑ (Megaplast USA Inc) και τη Γαλλία. Παράλληλα η εταιρία έχει αναπτύξει τοπικά δίκτυα διανομής σε όλο τον κόσμο.

Εταιρική Κουλτούρα

Η κουλτούρα της Megaplast διακρίνεται από ένα πνεύμα ποιότητας & καινοτομίας. Βασική κινητήρια δύναμη αποτελεί η συνεχής επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα γεγονός που της προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αποστολή

O σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η παραγωγή και το marketing καινοτόμων προϊόντων & υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας που παρέχουν σημαντικά οφέλη για τον πελάτη.

Όραμα

Η κατάκτηση ηγετικής θέσης στην αγορά των καινοτόμων και βιώσιμων υλικών συσκευασίας & υπηρεσιών.

Σκοπός

Να επιτύχει ένα καλύτερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για την ευημερία των επόμενων γενεών προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Κύριοι στόχοι

Η καινοτομία, αποτελεσματικότητα, χρηστικότητα και ποιότητα των προϊόντων που παράγει και διανέμει η εταιρία.

Η Megaplast έχει αποδειχτεί ως μία από τις εταιρείες που αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους περισσότερο από 120% τα τελευταία 7 χρόνια με ρυθμό ανάπτυξης 25%. Η εταιρεία έχει διακριθεί με πολλά βραβεία ως μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της αγοράς συνεχίζει να αναπτύσσεται, να παρουσιάζει θετικές επιδόσεις και να στηρίζει την ελληνική οικονομία & κοινωνία.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Όλοι εμείς οι άνθρωποι στη Megaplast παράλληλα με τη δυναμική ανάπτυξη που σημειώνει η εταιρία μας τα τελευταία χρόνια, δίνουμε μεγάλη σημασία στη βελτίωση της ποιότητας των συνανθρώπων μας, αλλά και στο περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε μια σειρά από ενέργειες που αφορούν τόσο στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, όσο και στην Εταιρική μας Ευθύνη απέναντι στην κοινωνία μας.

Για του λόγου του αληθές μας απονεμήθηκε Silver Recognition για την Εταιρική Κοινωνική μας Ευθύνη από το Διεθνή Οργανισμό Ecovadis. Αυτό μας κατατάσσει ανάμεσα στις 30% καλύτερες εταιρίες που αξιολογούνται από τον Ecovadis.

Προχωρήσαμε στο να δεσμευτούμε να φυτεύουμε δέντρα κάθε χρόνο  μέσω του διεθνούς οργανισμού Tree-Nation, σε όλον τον κόσμο ως μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης, αλλά και Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με τον τρόπο αυτό συμβάλουμε στη μείωση του CO2 αντισταθμίζοντας κάθε δέντρο που φυτεύουμε με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Στην ουσία κάθε φορά που φυτεύουμε ένα δέντρο, υπολογίζεται σχολαστικά η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που αντισταθμίζεται και έτσι μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη συμβολή μας στην προσπάθεια να κρατήσουμε πράσινο τον πλανήτη μας.

Γίναμε μέλη του United Nations, όπου υποστηρίζουμε, μέσω του Letter of Commitment, τις δέκα (10) Αρχές που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τέλος, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά Δράσεων για την Κοινωνική Συνεισφορά στην Ελλάδα, αλλά και την τοπική κοινωνία της Κρήτης όπου βρίσκονται και οι παραγωγικές μας εγκαταστάσεις, με άμεσο στόχο να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση αυτή.

Για πάνω από 25 επιτυχημένα χρόνια πορείας, εμείς όλοι οι άνθρωποι στη Megaplast αγωνιζόμαστε συνεχώς ώστε να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την ικανοποίηση του πελάτη μας, αλλά και να οικοδομήσουμε ισχυρές σχέσεις μαζί τους αλλά και με τους συναδέλφους μας σε σχέση με τις κοινωνικές, δεοντολογικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες: Πατήστε εδώ