Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Τα θεμέλια της Philips τέθηκαν το 1891, όταν ο Gerard και ο πατέρας του Frederik Philips ιδρύουν την Philips & Co στο Eindhoven της Ολλανδίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1895, ο αδελφός του Gerard, Anton Philips, ενισχύει την νέα εταιρεία, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια ανήκει στους μεγαλύτερους παραγωγούς λαμπτήρων στον κόσμο. Το πρώτο ερευνητικό εργαστήριο της Philips ιδρύθηκε το 1914 και η εταιρεία ξεκινάει την παρουσίαση των πρώτων καινοτομιών της στην τεχνολογία των ακτίνων Χ και του ραδιοφώνου. Εκτοτε, η Philips έχει προσφέρει περισσότερες από 165.000 κατοχυρωμένες πατέντες, όπως μεταξύ άλλων επαναστατικοί σωλήνες ακτίνων X, ραδιόφωνα που συνδέουν ηπείρους, πρωτοποριακές ξυριστικές μηχανές αλλά και τα πρώτα κασετόφωνα και CD ενώ εξακολουθεί μέχρι σήμερα να εστιάζει σε καινοτομίες που εμπλουτίζουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, το οποίο αποτελεί και την αποστολή της. Οραμα της εταιρείας είναι η διαρκής προσπάθεια για έναν κόσμο πιο υγιή και βιώσιμο μέσω της καινοτομίας.

Σήμερα η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως και απασχολεί περίπου 106.000 εργαζομένους.

Στην Ελλάδα η Philips ιδρύθηκε το 1930 και σήμερα απαρτίζεται από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες Health Systems (Ιατρικά Συστήματα) και Personal Healh (Οικιακές Συσκευές, Προσωπική Φροντίδα και Βρεφική Ανάπτυξη).

Πληροφορίες για την ΕΚΕ

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Philips, ήδη από τις πρώτες ημέρες ίδρυσης της, παρείχε συντάξεις, επιδόματα ασθενείας, ιατρική περίθαλψη, στέγαση στους εργαζομένους της ενώ συνέβαλε και στη χρηματοδότηση υποτροφιών για τα παιδιά των εργαζομένων.

Σήμερα παραμένοντας πιστή στην κληρονομιά της και στη μακρόχρονη πεποίθηση της αρχής ότι “η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία”, η εταιρεία εστιάζει στην πράσινη τεχνολογία και στα οικολογικά προϊόντα ελαχιστοποιώντας ή εξαλείφοντας τη χρήση επικίνδυνων ουσιών τόσο στα προϊόντα όσο και στις διαδικασίες παραγωγής. Αλλά και μέσω των καινοτόμων λύσεων της, βοηθά στη βελτίωση της πρόσβασης στην υγεία σε συνεργασία με τοπικές κυβερνήσεις και οργανισμούς υγείας, αλλά και σε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής.

Αλλωστε, όραμα της εταιρείας είναι η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω ουσιαστικών καινοτομιών ενώ αποστολή της είναι η βελτίωση της ζωής 3 δισεκατομμύριων ανθρώπων το χρόνο έως το 2025.

Σε τοπικό επίπεδο η Philips έχει προσφέρει κατά καιρούς οικονομική βοήθεια ή/και προϊόντα της σε Ιδρύματα και Νοσοκομεία και έχει υποστηρίξει με δωρεάν παραχώρηση προς χρήση διαγνωστικό εξοπλισμό σε εθελοντικές προσπάθειες μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την κάλυψη των αναγκών υγείας ευπαθών ομάδων.

Φυσικά, δεν μπορεί να παραγνωριστεί ο εθελοντισμός των εργαζομένων της εταιρείας στη συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων, ή/και άλλων αναγκαίων ειδών με σκοπό την ανθρωπιστική βοήθεια προς συνανθρώπους μας.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CSR HELLAS