Τα Μέλη μας

Εταιρεία

Εταιρικό Προφίλ

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΒΕΕ είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα, με κινητήρια δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της, τη διαρκή επένδυση στον πρωτογενή τομέα  και την καινοτομία, και, έχοντας σαφές όραμα, επιδεικνύει σημαντική και συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία.

Η εταιρεία, μέσα από δύο αναγνωρίσιμα και δυνατά εμπορικά σήματα, «Μπάρμπα Στάθης» και «Χρυσή Ζύμη», κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στην αγορά των καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών και πρεσβεύει διεθνώς την ελληνική διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας, με ευθύνη και ευαισθησία προς τον άνθρωπο, την κοινωνία, τους εργαζομένους της και το περιβάλλον.

Βασικοί πυλώνες της λειτουργίας της εταιρείας είναι  η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα,  η διαρκής επένδυση στον πρωτογενή τομέα και στην ελληνική επιχειρηματικότητα,  η συνεχής καινοτομία, καθώς και  η έρευνα και ανάπτυξη.

Όραμά της είναι, μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη, να προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας.
Με αυτόν τον τρόπο,  εδώ και 50 χρόνια, συμβάλλει στη διαμόρφωση διατροφικών προτύπων και, με έμπνευση την ελληνική διατροφική σοφία,  προτάσσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ επενδύει σταθερά στην ελληνική γεωργία, την παραγωγή ελληνικών προϊόντων και την ελληνική επιχειρηματικότητα με στόχο τη μεγιστοποίηση της ελληνικής παραγωγής και την έμπρακτη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Συγκεκριμένα, εφαρμόζει και επεκτείνει συνεχώς το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Συμβολαιακής γεωργίας» επενδύοντας στην αύξηση των στρεμμάτων καλλιέργειας με αποτέλεσμα σήμερα να συνεργάζεται  με περισσότερους από 1.000  Έλληνες αγρότες που καλλιεργούν πάνω από 30.000 στρέμματα ελληνικής γης. Αποδεικνύει έτσι έμπρακτα, τη φροντίδα προς τους συνεργάτες παραγωγούς αλλά και την ουσιαστική, άμεση και ενεργή στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η εταιρική υπευθυνότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Με συναίσθηση ευθύνης και συνέπεια φροντίζουμε ώστε η επιχειρησιακή μας λειτουργία να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα απέναντι στο περιβάλλον, τους ανθρώπους μας και την κοινωνία. Μέλημά μας αποτελεί η εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών σε κάθε μας δραστηριότητα ώστε να εξασφαλίζουμε διαρκώς ένα καλύτερο αύριο, δημιουργώντας ταυτόχρονα αξία για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.

Περιβάλλον

Νιώθουμε υπεύθυνοι απέναντι στη φύση και έχουμε ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ακολουθούμε το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας και, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εφαρμόζουμε διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον, επενδύοντας διαρκώς σε καινοτόμο, τελευταίας τεχνολογίας που συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, των μέσων θρέψης και φυτοπροστασίας, η προστασία της βιοποικιλότητας και του οικοσυστήματος, η διαρκής αναζήτηση υλικών συσκευασίας φιλικότερων προς το περιβάλλον, η υπεύθυνη διαχείριση των υπολειμμάτων και η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης των εργαζομένων μας στο σύνολο των πράσινων πρακτικών, αποτελούν για εμάς θέματα ξεχωριστής βαρύτητας.

Kοινωνία
Στην Μπάρμπα Στάθης στηρίζουμε διαχρονικά την κοινωνία και βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μέσα από το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Κάνουμε καλό!». Είμαστε στο πλευρό κοινωφελών οργανισμών σε όλη την  Ελλάδα, προσφέροντας καθημερινά δωρεάν προϊόντα Μπάρμπα Στάθης, σε μία κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της επισιτιστικής ανασφάλειας αλλά και του φαινομένου της σπατάλης των τροφίμων. Ταυτόχρονα, είμαστε μέλη στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης των Τροφίμων» και παράλληλα διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν στα μάτια των νεότερων ηλικιών τη σημασία της καθημερινής ισορροπημένης διατροφής, μέσα από την απολαυστική και θρεπτική αξία του κόσμου των λαχανικών!

Οι άνθρωποί μας

Στην Μπάρμπα Στάθης είμαστε μια μεγάλη ελληνική οικογένεια, και οι άνθρωποί μας ο λόγος που καμαρώνουμε κάθε στιγμή. Γι’ αυτούς, φροντίζουμε να εργάζονται σε ένα ασφαλές, δίκαιο και αξιοκρατικό περιβάλλον, όπου έχουν ίσες ευκαιρίες, αλλά και τη δυνατότητα συνεχούς εξέλιξης, υποστήριξης και επιβράβευσης.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CSR HELLAS