Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η ιστορία της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ άρχισε τον Μάρτιο του 2012, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης που είχε αρχίσει να επηρεάζει σημαντικά την χώρα μας.  Μια ομάδα ανήσυχων για τα κοινά Ελλήνων Επιχειρηματιών ξεκίνησε να συζητά για την προοπτική δημιουργίας ενός ζωντανού, κοινού χώρου έκφρασης και δράσης.

H πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ απαρτίζεται από Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσχέρειες της Ελληνικής αγοράς, Κοινωνίας και Οικονομίας να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στη χώρα.

Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που Δημιουργούνται, Παράγονται και Ανήκουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας. Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας μας ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της.

Το όραμα για ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας και η ενίσχυση της φωνής της Ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελούν κοινό αξιακό υπόβαθρο των επιχειρήσεων της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, για αυτό και οι εταιρείες γίνονται «συναγωνιστές» και συνεργάζονται εντός κι εκτός συνόρων, ακόμα κι εάν δραστηριοποιούνται σε παρεμφερείς κλάδους της αγοράς.

Η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία οι Εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, πιστοποιείται από την EUROCERT, τον Ελληνικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης. Η EUROCERT δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – Μέλη, το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμβάλλει συστηματικά στην ανακούφιση και την πρόοδο της κοινωνίας θεωρώντας οικειοθελή της δέσμευση την προσφορά σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προχωρήσει σε δυο νέες στρατηγικές συνεργασίες με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Τράπεζα Τροφίμων» επιβεβαιώνοντας την ανιδιοτελή διάθεση των Μελών να προσφέρουν με ευαισθησία και υπευθυνότητα στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για κάλυψη σημαντικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό του Λιβάνου, η Κοινότητα συγκέντρωσε 24 τόνους προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αφουγκραζόμενη την ιδιάζουσα κατάσταση που βίωσε και βιώνει η χώρα, λόγω της πανδημίας, θεωρώντας πρωταρχικό της μέλημα την προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θέλοντας να εκφράσει ουσιαστικά την ευγνωμοσύνη της στους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό πανελλαδικά στήριξε πολλά περιφερειακά Νοσοκομεία, που πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των συμπολιτών μας. Συγχρόνως, πολλά από τα Μέλη της συνέβαλαν στο αξιόλογο έργο των διεπιστημονικών ομάδων του Δήμου Αθηναίων (streetwork), οι οποίες χαρτογραφούν τους αστέγους που διαβιούν στους δρόμους της πόλης και τις ανάγκες τους ενώ η Κοινότητα έχει παράσχει βοήθεια και στον μεγαλύτερο ανθρωπιστικό οργανισμό της χώρας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Μέσω της πανελλαδικής της εμβέλειας, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προχώρησε τους προηγούμενους μήνες σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με στόχο τη στήριξη των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η Πρωτοβουλία θέλοντας να συνδράμει στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και σε όσους συνεισέφεραν στη μεγάλη προσπάθεια στον Έβρο για την προστασία των συνόρων μας, τάχθηκε στο πλευρό τους υποστηρίζοντας τους ένθερμα και αποτελεσματικά. Τέλος, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχει «αγκαλιάσει» οργανισμούς που επιτελούν σημαντικό έργο στον περιορισμό της επισιτιστικής ανασφάλειας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας, όπως οι «Φίλοι του Παιδιού», η «Κιβωτός του Κόσμου», η «Κοινωνική Οργάνωση Αγάπη», «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαραθώνα» κ.α.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CSR HELLAS