Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά τόσο στον Κλάδο Ζωής όσο και στους Γενικούς Κλάδους.

Με ιστορία 125 ετών έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με την πραγματική εξασφάλιση και την απόλυτη φερεγγυότητα, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές της ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον Έλληνα καταναλωτή.

Με δυναμικά δίκτυα πωλήσεων, εκσυγχρονισμένες δομές και φιλική εξυπηρέτηση στέκεται πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη. Με 13 Διοικητικά Υποκαταστήματα, 2.230 ασφαλιστικούς συμβούλους σε 153 γραφεία πωλήσεων σε όλη τη χώρα και 1.485 συνεργαζόμενα πρακτορεία και Brokers έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Παράλληλα η Εθνική, μέσω των θυγατρικών της εταιριών Garanta και Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου έχει σημαντική και δυναμική παρουσία στη Ρουμανία και στην Κύπρο αντίστοιχα, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη Βουλγαρία.

Η Εταιρία ανήκει στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας γεγονός που εγγυάται τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της και παρέχει, στους πάνω από 1.000.000 ασφαλισμένους της, όλα τα προνόμια και τα οφέλη του Ομίλου.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η Εθνική Ασφαλιστική, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της υπηρετεί με συνέπεια το ανθρωποκεντρικό της όραμα που καθορίζει κάθε της δραστηριότητα.

Στα 125 χρόνια λειτουργίας της, δεν έπαψε ποτέ, να στέκεται δίπλα στο κοινωνικό σύνολο και να υλοποιεί ενέργειες στηρίζοντάς το, επιστρέφοντας σε αυτό ένα κομμάτι του «εαυτού της».

Υπακούοντας στην ανάγκη των καιρών χαράσσουμε στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εστιάζοντας σε πέντε πυλώνες:
• Ιδιωτική Ασφάλιση και Οικονομία
Υποστηρίζουμε οργανισμούς και φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης, ενισχύοντας οικονομικά συνέδρια και εκδηλώσεις, στοχεύοντας την ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας.
• Ανθρώπινο Δυναμικό
Αναγνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα εξέλιξης της εταιρίας και επενδύουμε σε αυτό ενώ ταυτόχρονα παρέχουμε ένα βιώσιμο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.
• Κοινωνία
Έχοντας σαν προτεραιότητά μας την ενίσχυση και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες, προωθούμε συστηματικά μέσω οικονομικής συνεισφοράς, το έργο φορέων με αναγνωρισμένη κοινωνική δράση.
• Πολιτισμός
Αναδεικνύουμε την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και ενισχύουμε πολιτιστικούς φορείς. Επίσης, επιδιώκοντας την πρόοδο του αθλητικού ιδεώδους και την προαγωγή του υγειούς συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας, συμβάλλουμε μέσω χορηγιών σε αθλητικές διοργανώσεις και γεγονότα.
• Περιβάλλον
Υποστηρίζουμε προσπάθειες που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση και επιδιώκουμε συνεχώς τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρίας και την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας