Τα Μέλη μας

Eurocatering-logo

Εταιρικό Προφίλ

H Eurocatering ΑΕ είναι μία μεγάλη ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 και συνδέεται εγγυημένα και ποιοτικά με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Η δραστηριότητά της εταιρείας περιλαμβάνει τη καλλιέργεια, διαλογή, τυποποίηση και τη διάθεση οπωροκηπευτικών κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εξέχουσα θέση έχει ο Φρεσκούλης που πρώτος σύστησε στην ελληνική αγορά, το 2004, τις ολόφρεσκες συσκευασμένες και έτοιμες για σερβίρισμα σαλάτες για εύκολη και σωστή διατροφή.

Διαθέτει εγκαταστάσεις με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, ανθρώπινο δυναμικό εκπαιδευμένο σε κάθε στάδιο παραγωγής και ένα εκτεταμένο δίκτυο συμβολαιακής γεωργίας επιλεγμένων και πιστοποιημένων καλλιεργητών σε όλη την Ελλάδα.

Όλα τα προϊόντα της Eurocatering παράγονται σύμφωνα με το σύστημα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης και την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, πιστοποιημένο από την TUV HELLAS κατά EN ISO 9001: 2008 και EN ISO 22000:2005. Η παραγωγική μας διαδικασία είναι επίσης πιστοποιημένη με το FSCC 22000, το οποίο φέρει την πλήρη αναγνώριση από τον GFSI (Global Food Safety Initiative).

Με αυτό το οργανωτικό πλαίσιο λειτουργίας, η Eurocatering είναι σε θέση να εξασφαλίζει, κάθε μέρα, επί τέσσερις εποχές τον χρόνο, σε όλους τους πελάτες της τεράστια ποικιλία σε οπωροκηπευτικά – διαλεχτά και ολόφρεσκα, πάντα καλοπλυμμένα και ανάλογα με τις ανάγκες ζήτησης, ανάμικτα ή σκέτα, ολόκληρα ή κομμένα.

H εταιρεία εξυπηρετεί τον κλάδο μαζικής εστίασης HO.RE.CA., τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης, αλλά και τοπικά καταστήματα ή πρατήρια οπωροκηπευτικών. Σήμερα διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά και κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Όραμα της Eurocatering είναι να φέρνει υγεία στο τραπέζι του κόσμου, αποτελώντας την πρώτη και καλύτερη πηγή οπωροκηπευτικών ανώτερης ποιότητας και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας με φρεσκάδα, ευρωστία, πάθος και ευελιξία.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Στη Eurocatering η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) αποτελεί αξία της Διοίκησης και της εταιρικής κουλτούρας και αφετηρία για τον σχεδιασμό και εφαρμογή ενός πλάνου δράσεων που στοχεύουν στην αειφορία. Είναι πεποίθηση μας ότι η επιτυχία του ενός ευδοκιμεί, όταν ευδοκιμούν οι πολλοί. Γι’ αυτό σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης του κοινού και των συνεργατών μας διασφαλίζουμε ένα σημαντικό κοινωνικό μέρισμα στην ελληνική κοινωνία.

“Ο Φρεσκούλης προσφέρει μια αγκαλιά φρούτα και λαχανικά”

Το πρόγραμμα αυτό,  έχει καθιερωθεί ως ετήσια ενέργεια που ανανεώνει την προσφορά και τη δράση της κάθε χρόνο τον Οκτώβριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και με την πολύτιμη συνεργασία της οργάνωσης «Μπορούμε»,  επιλέγονται κοινωφελείς οργανισμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία καλύπτει τις ανάγκες παιδιών και ενηλίκων σε φρούτα και λαχανικά, συμβάλλοντας στη διασφάλιση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής σε εβδομαδιαία βάση για όλο το έτος.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2016 μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει εκατοντάδες τόνους φρέσκα οπωρολαχανικά σε 41 κοινωφελείς φορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επισιτιστική στήριξη 1500 ωφελούμενων συνολικά.

 

Άλλες δράσεις

Ο Φρεσκούλης συμμετέχει στο δίκτυο Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων του «Μπορούμε» με στόχο να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Επιπλέον με στόχο την ανακούφιση ευπαθών ομάδων ο Φρεσκούλης συνεργάζεται με φορείς προχωρώντας όποτε είναι εφικτό σε δωρεές προϊόντων προς συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.

Μεριμνώντας για το περιβάλλον ο Φρεσκούλης μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα μέσω της κομποστοποίησης των υπολειπομένων λαχανικών και την προσπάθεια για εκτύπωση σε FSC πιστοποιημένα χαρτιά.

Μέρος των εκτυπώσεων της εταιρείας (έντυπα, κατάλογοι προϊόντων) ανατίθενται στη μονάδα γραφικών τεχνών  ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ  με στόχο τη στήριξη της επαγγελματικής κατάρτισης των μελών της κοινότητας.

Συμμετέχει σε χορηγίες προϊόντων, ρουχισμού και εξοπλισμού σε αθλητικούς συλλόγους.  Χορηγεί προιόντα και κυρίως υγιεινά σνακ σε εκδηλώσεις σχολείων, οργανισμών, φορέων τους με στόχο όχι, μόνο τη στήριξη του έργου τους αλλά κυρίως την εξοικείωση με την υγιεινή διατροφή των παιδιών και της νέας γενιάς.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ CSR HELLAS