Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη με συνεχή παρουσία στην αγορά αυτοκινήτου από το 1961, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους, πλέον δυναμικούς και αναπτυσσόμενους Ομίλους του κλάδου του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με ποικίλες δραστηριότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών αυτοκίνησης. Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης σε Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Κύπρο.

Απασχολώντας 1.250 εργαζομένους, δηλώνουμε ότι οι άνθρωποί μας αποτελούν το βασικότερο στοιχείο που προσδίδει αξία στις υπηρεσίες και στην εικόνα μας, θέτοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα ως το πιο σημαντικό γνώρισμα του Ομίλου μας το οποίο είναι εμφανές σε όλα τα τμήματα , τις ομάδες και τις δράσεις μας.

Η κυριότερη δραστηριότητα του Ομίλου είναι η εισαγωγή και εμπορία αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ανταλλακτικών Suzuki, καθώς και φορτηγών Daf και λεωφορείων Temsa.

Στον τομέα της λιανικής, η δραστηριοποίηση του ομίλου περιλαμβάνει την εμπορία αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, BMW, Dacia, Fiat, Ford, Jeep, MINI, Nissan, Opel, Renault,Skoda, Suzuki,Volvo, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του δικτύου Σφακιανάκης Επιλογές, καθώς και μοτοσικλετών Suzuki και BMW Μοtorrad.

O Όμιλος δραστηριοποιείται στον κλάδο μίσθωσης οχημάτων μέσω της Executive Lease, είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας Enterprise στην Ελλάδα διαθέτοντας έτσι υπηρεσίες βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων.

Επιπλέον, ο Όμιλος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εμπορικών σημάτων Cummins,Ford Trucks και Linde μέσω της εταιρείας Ergotrakενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στις μεσιτείες ασφαλειών μέσω της εταιρείας Sfakianakis Insurance Brokers, καθώς και την παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών μέσω της εταιρείας Speedex.

Στο εξωτερικό ο Όμιλος αποτελεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα των προϊόντων Suzuki για τη Βουλγαρία, μέσω της εταιρείας   Mirkat Ltd και για την FYROM μέσω της εταιρείας Mirkat Skopje.

Τέλος, ο Όμιλος δραστηριοποιείται και στην Κύπρο μέσω της Alpan Electroline Ltd που είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της μάρκας Samsung (κινητή τηλεφωνία) και των μικροσυσκευών Kenwood, Delonghi και Braun.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα συνεισφέρει ενεργά στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Σεβόμενος πάντοτε τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας, την κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο, έχει σαν στόχο να μεγιστοποιήσει την συμβολή του και να ενισχύσει το αποτύπωμά του στην ελληνική κοινωνία, εφαρμόζοντας ένα στρατηγικό σχέδιο Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Ως οντότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, ο Όμιλος Σφακιανάκη αναγνωρίζει την ευθύνη που του αναλογεί και εντείνει τη δράση του περαιτέρω.

Σήμερα, συνεχίζουμε δυναμικά αναθέτοντας το συντονισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε το σύνολο των Εταιριών του Ομίλου να συνεργαστεί με διάφορους κοινωνικούς φορείς.

Στοχεύουμε σε ένα ευρύ φάσμα ενεργειών που περιλαμβάνουν την οικονομική υποστήριξη, τη διοργάνωση εθελοντικών δράσεων καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για ποικίλα κοινωνικά ζητήματα. Τα πεδία δράσης της ΕΚΕ θα αφορούν κάθε πτυχή της καθημερινότητας του κοινωνικού συνόλου, προάγοντας την υπευθυνότητα, τη συνεισφορά και την ευαισθησία μας στα καίρια θέματα που μας απασχολούν.

Πιο συγκεκριμένα, οι άξονες που σκοπεύουμε να δράσουμε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, είναι:

Περιβάλλον

Κοινωνία και

Άνθρωπος

Οι δράσεις του Ομίλου διέπονται από τις Αξίες ετών, οι οποίες καθορίζουν άλλωστε τη στρατηγική όλων των κλάδων που επιχειρούμε:

– Σεβασμός και Ακεραιότητα

– Υπευθυνότητα και Αποτελεσματικότητα

– Ομαδικότητα και Εμπιστοσύνη

– Καινοτομία και Εξέλιξη

– Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευαισθησία

Το Όραμα του Ομίλου, είναι:

“Να είμαστε οι καλύτεροι σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε!”

Η Αποστολή του Ομίλου, είναι:

“Στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, να εργαζόμαστε με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, πάθος και αποτελεσματικότητα, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και την κοινωνία. Να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες, συνεργάτες και εργαζομένους μας”.

Με το νέο σχέδιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ενισχύουμε την αξία της επιχείρησης και προβάλλουμε την επιχειρηματική, ηθική και κοινωνική μας ευαισθησία και υπευθυνότητα.