Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η WIND Ελλάς είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.  Η Εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 1993 πραγματοποιώντας από το δίκτυο της την πρώτη κλήση από κινητό στη χώρα. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επενδύει συνεχώς στην τεχνολογία, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις κινητής, σταθερής, ίντερνετ και τηλεόρασης στους πελάτες της.

Αναγνωρίζοντας ότι ο τομέας των τηλεπικοινωνιών παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, έχει ως προτεραιότητα να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην καλύτερη τιμή, που βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο ζουν, επικοινωνούν, εργάζονται, μαθαίνουν και διασκεδάζουν.

Πιστεύοντας στη δύναμη ενός σύγχρονου διασυνδεδεμένου κόσμου, που όλα είναι δίκτυο, εξελίσσει συνεχώς τις υποδομές της και υλοποιεί κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα ( περίπου 100εκ) επενδύοντας στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς υψηλής ταχύτητας, τόσο στην κινητή (4G, 4G +) όσο και στη σταθερή (FTTx). Το 2019 μάλιστα υλοποίησε τρία πιλοτικά προγράμματα δικτύων 5ης γενιάς (5G) σε πραγματικές συνθήκες στις πόλεις της Καλαμάτας και της Θεσσαλονίκης.

Με στρατηγική προτεραιότητα της να προσφέρει άριστη επικοινωνία και εξαιρετική εμπειρία χρήστη, εξελίσσει συνεχώς τις υποδομές της σε όλα τα σημεία επαφής με τους πελάτες της.

Τα καταστήματα λιανικής WIND Stores, οι ευρύτερες επιχειρηματικές συνεργασίες και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών σε επίπεδο 360 °. Η WIND προσφέρει λύσεις επικοινωνίας εξίσου σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας, ανεξαρτήτως εμπορικών, γεωγραφικών ή άλλων ορίων, μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Το 2018 μπήκε δυναμικά στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης με τη WIND VISION, μια τηλεοπτική υπηρεσία συνεχούς ροής που λειτουργεί με την τεχνολογία android box. Ένα μοναδικό περιβάλλον που ενσωματώνει αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας – ενημέρωσης – διασκέδασης.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η WIND Ελλάς, αναγνωρίζοντας ότι η επιχειρηματική της δραστηριότητα επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον σε επίπεδα οικονομικά, εργασιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά λειτουργεί με γνώμονα τη φιλοσοφία του βιώσιμου επιχειρείν, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο τη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της και τη διαρκή ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Η Εταιρεία έχει υιοθετήσει από το 2016 την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών με τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) ως το 2030 και συμβάλλει ενεργά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην προώθηση της ευημερίας του πληθυσμού, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Λαμβάνοντας υπόψιν τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν, προτεραιότητα της είναι η θέσπιση και η επίτευξη των στόχων που συνδέονται άμεσα με τις δραστηριότητες και προκλήσεις του κλάδου, καθώς και η υπεύθυνη προσέγγιση των ουσιαστικών θεμάτων.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα της WIND αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρείν και διαπνέει σε όλες τις εκφάνσεις της, από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και τις πιο εστιασμένες δράσεις και ενέργειες Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής, υποστηρίζει οργανισμούς και φορείς που στηρίζουν ανθρώπους και κυρίως παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, εφαρμόζει τις αρχές της ηθικής, των ίσων ευκαιριών και της προσωπικής ανάπτυξης για τους εργαζομένους της, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και επιδιώκει τη συστηματική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με έμφαση στην πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στη συμμόρφωση και στην προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας