Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η επίσημη παρουσία της στην Ελλάδα καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό 297 ατόμων. Οι συνολικές πωλήσεις της για το 2021 ανήλθαν σε 230,7 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς Αυτοκίνησης και Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων και Οικιακών Συσκευών, Συστημάτων Θέρμανσης και κλιματισμού, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Ως Εταιρεία ηγέτης στον τομέα του Internet of Things, παρέχει καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις για το έξυπνο σπίτι, το Industry 4.0 και την διασυνδεδεμένη αυτοκίνηση. Επιπλέον χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της επάνω στους αισθητήρες, τα λογισμικά και τις υπηρεσίες καθώς και το δικό της IoT Cloud, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της, διασυνδεδεμένες, ολοκληρωμένες λύσεις από μια πηγή. Στρατηγικός στόχος της Εταιρείας είναι όλα της τα προϊόντα και οι λύσεις είτε να ενσωματώνουν τεχνολογία AI είτε να έχουν αναπτυχθεί ή κατασκευαστεί με βάση την τεχνητή νοημοσύνη. Γενικά, όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Από το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Bosch παραμένει ουδέτερη σε άνθρακα και στις 400+ τοποθεσίες της παγκοσμίως.

Πληροφορίες για ΕΚΕ

H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει μακρά παράδοση στον όμιλο της Bosch. Οι έννοιες της βιωσιμότητας, της υπευθυνότητας και της κοινωνικής ευημερίας είναι συνυφασμένες με το εταιρικό ήθος του οργανισμού από την ίδρυση της εταιρείας. Πιστή στις αρχές του ιδρυτή, Robert Bosch, η εταιρεία δημιουργεί τεχνολογία και ασχολείται με δραστηριότητες που δημιουργούν ένα βιώσιμο και κοινωνικό αντίκτυπο.

Έτσι, και η Bosch Ελλάδας παραμένει πιστή στη δέσμευση της εταιρείας για στήριξη του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος με μια σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με στόχους:

  • Την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
  • Την προώθηση της οδικής ασφάλειας και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Τη στήριξη της νέας γενιάς μηχανολόγων μηχανικών και την ενεργή συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς μηχανικής που προωθούν τεχνολογίες στις οποίες πρωτοπορεί η Bosch, όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση κλπ..
  • Την υποστήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων και εθελοντικών ομάδων, μέσω δωρεών και χορηγιών.