Τα Μέλη μας

Εταιρικό Προφίλ

Η Lidl Ελλάς & ΣΙΑ Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1999 στην Ελλάδα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα λειτουργεί πάνω από 220 καταστήματα, 5 κέντρα logistics, απασχολεί συνολικά περισσότερους από 6000 εργαζομένους και έχει ως βασική αρχή την προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων στις πιο χαμηλές τιμές.

Ως διεθνής επιχείρηση φέρουμε ευθύνη – όχι μόνο για ένα οικονομικά αποδοτικό αποτέλεσμα. Η βάση για τις καθημερινές συναλλαγές μας είναι οι απλές ενέργειες με προσανατολισμό στον πελάτη, η υπεύθυνη χρήση των πόρων, καθώς και η συναναστροφή με αμοιβαίο σεβασμό με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εταίρους μας. Οι αξίες αυτές ορίζονται στις επιχειρηματικές αρχές μας, καθώς και στις αρχές διοίκησης και δεοντολογίας.

Αναλαμβάνουμε την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη και εργαζόμαστε κάθε ημέρα για να εξελίξουμε περαιτέρω το επιχειρηματικό μοντέλο μας και να κάνουμε βιώσιμη την επιχείρησή μας για το μέλλον. Αυτό αποδεικνύεται από τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουμε αποκομίσει, είτε ως εργοδότης είτε για τη βιωσιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR). Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις επιβεβαιώνεται και από την ευρωπαϊκή διάκριση για τη Lidl «Retailer of the Year Europe 2018-2019 και 2019-2020», ξεχωρίζοντας ως η αγαπημένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ των καταναλωτών στην Ευρώπη. Ακόμη, η Lidl Ελλάς διακρίθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά ως κορυφαίος Εργοδότης σε Ελλάδα και Ευρώπη από το ανεξάρτητο Ινστιτούτο «Top Employers» και για 3η συνεχόμενη χρονιά στις «Most Sustainable Companies in Greece».

Πληροφορίες για ΕΚΕ

Η βιωσιμότητα είναι κομμάτι του DNA μας, καθώς παίρνουμε πολύ σοβαρά την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Προσπαθούμε καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο, λειτουργώντας υπεύθυνα σε κάθε τομέα της επιχείρησής μας και εφαρμόζοντας τις βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Με προσανατολισμό στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών καθορίσαμε τα ουσιαστικά θέματα για τη Lidl Ελλάς και για τη διαμόρφωση της δικής μας Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η Στρατηγική μας ενσωματώνει συγκεκριμένες αξίες και πρακτικές υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και αφορά στα 5 ακόλουθα πεδία:

Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα

Θέτουμε αυστηρά κριτήρια επιλογής και ελέγχου για τα προϊόντα μας, γιατί θέλουμε να ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις. Προσφέρουμε στους πελάτες μας ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές.

Θέτουμε την περιβαλλοντική υπευθυνότητα σε πρώτο πλάνο

Μέλημά μας είναι να μεταφράσουμε την περιβαλλοντική μας ευαισθησία σε βέλτιστες για το περιβάλλον πρακτικές και να τις εφαρμόζουμε στο συνολικό πλαίσιο δραστηριοτήτων μας. Μειώνουμε τις συσκευασίες, ανακυκλώνουμε ύλες και μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας. Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες, εφαρμόζουμε ενεργειακά αποδοτικές επιλογές και χρηματοδοτούμε περιβαλλοντικές δράσεις.

Επενδύουμε στην απασχόληση

Επιδιώκουμε να είμαστε ένας ελκυστικός εργοδότης και να προσφέρουμε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, που προάγει την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υψηλή επίδοση των συνεργατών μας.

Αναλαμβάνουμε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία

Συνεργαζόμαστε με αναγνωρισμένους κοινωνικούς εταίρους, στηρίζοντας τον συνάνθρωπό μας, καθώς και πρωτοβουλίες φορέων. Στόχος μας είναι να διαμορφώνουμε ενεργά διαδικασίες και να κινητοποιούμε το κοινωνικό περιβάλλον σε δράση και συμμετοχή.

Δρούμε υπεύθυνα χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με συνεργάτες και προμηθευτές μας

Μακροχρόνιες συνεργασίες και αξιόπιστες εμπορικές σχέσεις αποτελούν θεμέλιο λίθο της υπεύθυνης εφοδιαστικής μας αλυσίδας, διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας και κατά συνέπεια διατηρούν τους πελάτες μας ευχαριστημένους.

Απολογισμοί Βιωσιμότητας